logo 4th Dimension d.o.o.

Pitanje: Zašto se poklonjeno ne koristi?

Objavljeno: 05.09.2023.


Stvarno nije retoričko pitanje. Naime, primjetan je trend da nešto što je izrazito funkcionalno, nešto što olakšava komunikaciju unutar tvrtke, nešto što povijesno gledajući kreira bazu bitnih i korisnih informacija, nešto što poslovanju daje novu dimenziju i poticaj za rast, … da dalje ne nabrajamo, opće ne koristi.

Okrenimo „pilu naopako“. Koliko ste se puta našli u situaciji da sami sebi postavljate pitanja: Kad sam posljednji put zvao Peru? Da li je bio utorak ili srijeda prošlog tjedna? Ili je možda bio pretprošli tjedan? Hm, obećao sam mu se javiti za nekoliko dana, ali kad je to bilo i što sam mu pobogu trebao javiti? Općenito Pero mi je dobar i pouzdan partner i morao bih više voditi računa o njemu.

Ili drugi primjer.
Kako bi bilo lijepo da jednim klikom imam informaciju kada je Marko donio telefon na servis, kad mi je serviser javio da treba promijeniti i bateriju, kad sam ga nazvao i objasnio da novu bateriju treba čekati, kad i kod koga je naručena nova baterija, kad je stigla nova baterija i serviseru javljeno da može nastaviti raditi na Markovom telefonu,  kad mi je serviser javio da je gotov s Markovim telefonom, kad sam zvao Marka i javio mu da je uređaj gotov i koliko će ga to koštati. Uzgred, ne bi bilo loše da ga nazovem za 6 mjeseci i pitam da li je sve OK jer je u redu iskazati brigu za kupca.

Pitanje: „Da li to 4D Wand ima?“ Odgovor je: „Da ima!“

Radi se o 4D Wand Poslovnim dnevnicima, zasebnom i izuzetnom moćnom komadu softvera koji smo prvenstveno razvili za vlastite potrebe i onda, svjesni njegovog potencijala i širokog opsega primjene u raznim tvrtkama, odlučili pokloniti korisnicima tj. svakom onom koji kupi 4D Wand. Upravo taj razvoj za „vlastite potrebe“ i obećanje da nema naknadnog razvoja po zahtjevima korisnika, a kako bi se održala njegova preglednost i jednostavnost upotrebe, i nakon 20 godina čini ga izuzetno efikasnim pomoćnikom u svakodnevnom poslovanju. Iskreno, 4D bi bez Dnevnika bila gluha i slijepa, te ni približno učinkovita kako trenutno je.

Dovoljno je istaknuti primjer da jednostavnim korištenjem prečaca na tastaturi, u djeliću sekunde na ekranu imamo cijelu povijest partnera s kojim u tom trenutku razgovaramo, neovisno o tome da li je partner od prošlog mjeseca ili je već s nama 20 godina. Korištenjem drugih prečaca možemo u djeliću sekunde dobiti koliko je bilo telefonskih poziva tog partnera, koliko smo se puta spajali, koliko smo programirali samo za njega…itd. Naravno, tu je i kratki opis svake interakcije pa se naknadno može pretraživati po ključnim riječima tj. bilo kojoj riječi koja je zapisana u opisu.

Svaka informacija koju zabilježimo u 4D Wand Poslovnim dnevnicima postaje dio važne baze podataka koja nam omogućuje da pratimo povijest naših poslovnih partnera i interakcija s njima. To nam donosi nevjerojatnu prednost jer više ne moramo gubiti vrijeme i energiju na traženje informacija ili uzaludnih pokušaja prisjećanja prošlih događaja.

I sad se vraćamo na početak s pitanjem. Da li je i vama, koji ovo čitate, začuđujuće da se takve funkcionalnosti opće, ili skoro nikako, ne koriste? Nama je već godinama čudno, posebno stoga što na svakoj prezentaciji 4D Wanda budućim korisnicima pokažemo konkretnu primjenu naših Dnevnika i naglasimo sve prednosti korištenja. Zgodno je primijetiti da smo skoro kod svakog izazvali  pažnju s komentarima to je to… to nama treba, super će nam doći… itd.

Ne možemo sa sigurnošću tvrditi, ali izgleda da oduševljenje splasne kada treba steći naviku unosa podataka tj. bilježenja aktivnosti, pisanja poruka, unosa osoba…itd. Čudi nas to jer radi se o samostalnoj aplikaciji, aplikaciji koja može biti pokrenuta neovisno o 4D Wandu ili paralelno s njim, što znači da se njeno pozivanje radi unosa nekog podatka svodi na jednostavno Alt+Tab prebacivanje. A kad smo već u Dnevnicima, pri ruci mam je skoro sve. Od adresara partnera i osoba do svih dokumenta iz 4D Wanda, uključujući i datoteke koje su zakačene bilo na partnera bilo na osobe, ili jednostavno jednim klikom poželite otvoriti Google Maps na adresi partnera, do toga da tom istom partneru pošaljete e-mail direktno iz Dnevnika, bez potrebe da koristite neki od e-mail klijenata (Outlook, Gmail…).

Važno je shvatiti da korištenje Poslovnih dnevnika može donijeti brojne koristi. To je alat koji omogućava bolje upravljanje informacijama, poboljšava produktivnost i olakšava donošenje odluka. Stoga, pokrenite 4D Poslovne dnevnike (ako nemate ikonu pozovite s glavnog izbornika 4D Wanda Alati --> Kreiranje ikona na desktopu --> 4D Wand Dnevnici, ili jednostavno nas nazovite) i počnite ih aktivno koristiti. Time ćete prepoznati vrijednost koju Poslovni dnevnici pružaju i ono najvažnije, unaprijedili svoje poslovanje.


© 2008-2024, 4th Dimension d.o.o.
  • Dane Duića 5, 10000 Zagreb, Hrvatska
  • Telefon: (+385 1) 6312 600