Općenite predradnje

Prije korištenja uputa preporučujemo da pročitate: Korištenje uputa, kretanje po izbornicima i pronalaženje traženog izraza

Wand je integrirani informacijski sustav za mala i srednja poduzeća. Proizveden je u case-alatu četvrte generacije - Clarion for Windows, a to znači kao 32-bitna aplikacija. Time je osigurana brzina i sigurnost u radu. U potpunosti se koristi ugodno grafičko sučelje Windows-a (od Windowsa 95 do Windows-a 10). Sustav podržava sve vrste mreža PC kompatibilnih računala (Microsoft Network, Lantastic, Novell...) kao i udaljeni pristup preko RDC-a.

Sustav 4D Wand je izgrađen modularno i svaki modul se može koristiti integralno ili pojedinačno, u ovisnosti od korisnikovih želja. Sigurni smo da programska rješenja ovoga sustava zadovoljavaju najviše standarde u području poslovne informatike. Sva izvješća iz naše aplikacije ispisuju se u formatu koji se direktno učitava u Word for Windows, tako da svaki ispis možete mijenjati i prilagođavati prema svojim potrebama ili ga jednostavno možete poslati e-mailom ili fax-om. Isto tako, veliku većinu dokumenata moguće je ispisati u pdf formatu a prožetost s Exclom je sveprisutna.

Jedna od najvećih prednosti ovoga sustava je prilagodljivost posebnim željama korisnika. To znači da možemo klasificirati Vaše robe i materijale na način koji Vama odgovara na proizvoljnom broju razina - s proizvoljnom kodnom duljinom, možete izabrati parametre u sustavu koji su interesantni samo vama i dobiti preglede i izvješća upravo po tim parametrima. Ako ne želite šifrirati pojedine ili sve baze - ne morate, svi pregledi su omogućeni samo po nazivu, ili, ako Vama tako odgovara, po šifri, bar kodu, kataloškom broju, vrsti pakiranja, ...itd.

Osnovne postavke rada s Windows aplikacijama su u cijelosti podržane. Za uspješan rad u našem sustavu poželjno je iskustvo u radu s Windowsima, ali niti potpunom početniku snalaženje neće biti veliki problem.

S programom isporučujemo dva kompleta podataka: podaci spremni za korištenje i podaci za obuku (demo podaci). Prije konkretnog rada u aplikaciji poželjno je vježbati koristeći podatke za obuku.

4D Wand Info predstavlja neprocjenjivu riznicu konkretnih pojašnjenja novosti, procesa, događaja vezanih za 4D Wand-a. Radi se o newsletter-u koji se periodično šalje korisnicima 4D Wand-a. Ako želite primati 4D Wand Info (ili otkazati primanje) pošaljite nam e-mail na 4d@4d.hr

Slijedi opis koraka koje je potrebno poduzeti nakon startanja aplikacije.

Čitanje generalnih napomena

Upoznavanje s radom u WAND-u

Prijavljivanje u Wand-u i izmjena korisničkih šifara

Prebacivanje između različitih setova podataka (tvrtki) i obračunskih godina

Definiranje podataka o vašem poduzeću

Definiranje naziva i vrsti skladišta

Registriranje korisnika i prava pristupa

Podešavanje parametara programa

Unos komitenata i osoba u telefonski imenik

Određivanje i unos klasifikacije artikala

Definiranje ostalih neophodnih registara

Unos početnog stanja

Unos ostalih dokumenata

 


*** Napomena - upute se mogu razlikovati u slikama i tekstu od sadržaja koji se nalazi na vašem računalu, ovisno o inačici 4D Wanda koju trenutno koristite. Posljedica je to stalnog razvoja i nadogradnje 4D Wanda, a koji iz objektivnih razloga dinamikom ne prati i nadogradnja modula Upute. Posebno se to odnosi na zamjenu službene valute RH kuna (kn) u euro (€) i njen prikaz u uputama.