4D Wand Upute

*** Napomena: upute se mogu razlikovati u slikama i tekstu od sadržaja koji se nalazi na vašem računalu, ovisno o inačici 4D Wanda koju trenutno koristite. Posljedica je to stalnog razvoja i nadogradnje 4D Wanda, a koji iz objektivnih razloga dinamikom ne prati i nadogradnja modula Upute. Isto tako, neki sadržaji mogu biti učitani iz memorije a ne s pravih stranica (npr. kada zamijenimo postojeću sliku u uputama koje ste već gledali s drugom slikom a vama se i dalje prikazuje prva slika). U tim slučajevima pomaže kombinacija tipki Ctrl+Shift+Delete koja poziva alat u pregledniku pomoću kojeg je moguće obrisati podatke iz memorije koju pamti preglednik.

Pritiskom na ovu tipku program otvara internet preglednik (ili novi tab u pregledniku) za pregledavanje uputa za rad u 4D Wand-u. Upute su pisane za prikaz putem web preglednika što omogućava njihovu dostupnost u bilo kojem trenutku, na bilo kojem računalu koje ima pristup internetu. Naravno, podržani su svi internet preglednici. Dolazak do Uputa moguć je i s bilo kojeg ekrana (forme) 4D Wand-a pritiskom tipke na tastaturi F1, klikom na tipku ili ikonu .

Korištenje uputa, kretanje po izbornicima i pronalaženje traženog izraza

Navigacija u modulu Upute moguća je korištenjem izbornika Sadržaj, Indeks ili Pretraga. Na odabranoj stranici kretanje po samoj stranici, u skladu sa standardima za internet preglednike, moguće je pomoću strelica na tastaturi (gore, dolje), opetovanim pritiskom na tipku razmak, ili jednostavnim pokretanjem kotačića miša.

Sadržaj

Upute su podijeljene na poglavlja i pojedine stranice. Poglavlja predstavlja simbol knjige dok su stranice predstavljene simbolom upitnika. Poglavlja proširujete klikom na strelicu koja se nalazi s lijeve strane simbola knjige. Ponovnim klikom na istu strelicu zatvarate poglavlje. Klikom na naziv određene stranice s desne strane otvara se stranica s navedenim sadržajem.

Indeks

Ako je uključen prikaz Indeks, važnije teme su indeksiraju i prikazuju po abecednom redu s lijeve strane. Klikom na odabranu temu, stranica s opisom iste otvara se s desne strane. Za brzo pretraživanje indeksa koristi se lokator (1) gdje se unosom prvih slova traženog pojma indeks brzo pretražuje i automatski pozicionira što bliže traženom pojmu (2). Klikom na traženi pojam ili pritiskom tipke Enter s desne strane otvara se tražena stranica.

Pretraga

Pretraživanje po ključnoj riječi se upotrebljava kada želite saznati gdje se sve spominje odabrana tema ili pojam. Dovoljno je upisati (1) traženi pojam u za to predviđeno polje, te pritisnuti tipku Enter. Ispod upisanog pojma pojavit će se sve stranice u kojima se spominje upisani pojam. Za lakše snalaženja i pronalaženje određenog pojma dobivene rezultate složite po važnosti ili naslovu (klikom na Sort po (2)). Odabirom stranice ista će se prikazati s desne strane a traženi pojam ili izraz će biti označen žutom bojom.
Vodite računa da će pretraživanje pronaći samo dokumente koji sadrže baš traženu riječ a ne njene izvedenice niti skraćenice (npr. za "limite" ne možete tražiti "limi").
Ako baš želite pronaći točno traženi izraz od više riječi, koristite navodnike (") na početku i na kraju izraza npr. "odobreni dokumenti".

*** Za pretraživanje na odabranoj stranci koristite standardnu kombinaciju tipki Ctrl+F.
 *** Indikator da ste posjetili neku od stranica, a koje su prikazane kao rezultat pretraživanja, je prikaz fonta naziva posjećene stranice u Italic-u i svjetlijoj nijansi.

Važne napomene

Upute su pisane u najboljoj namjeri s osnovnom namjenom da budu pomoćno sredstvo i podsjetnik za obavljanje određenih operativnih radnji i postupaka u 4D Wand-u, a nakon što su korisnici 4D Wand-a u sklopu kupovine dobili obuku iz korištenja modula koji su kupljeni, kao i za potencijalne korisnike 4D Wand-a koji se žele upoznati s njegovom funkcionalnošću.

Upute nikada ne mogu biti kompletne i time ne mogu pokriti svaku situaciju ili svaku operaciju koju korisnici mogu odraditi (ili zamisliti) u 4D Wand-u.

Zbog različitih inačica i stalne nadogradnje 4D Wand-a upute ponekad zaostaju za stvarnim mogućnostima 4D Wand-a. Najsvježije informacije o novostima u 4D Wand-u mogu se pronaći na web stranicama 4th Dimension (www.4d.hr) kao i u 4D Wand Info-u koji periodično izlazi.

4th Dimension d.o.o. skida sa sebe svu odgovornost ako korištenje uputa izazove bilo kakvu nepravilnost u poslovnim procesima tvrtke koja koristi 4D Wand.


*** Napomena - upute se mogu razlikovati u slikama i tekstu od sadržaja koji se nalazi na vašem računalu, ovisno o inačici 4D Wanda koju trenutno koristite. Posljedica je to stalnog razvoja i nadogradnje 4D Wanda, a koji iz objektivnih razloga dinamikom ne prati i nadogradnja modula Upute. Posebno se to odnosi na zamjenu službene valute RH kuna (kn) u euro (€) i njen prikaz u uputama.