Komitenti/Partneri

4D Wand je koncipiran tako da je za izradu svakog dokumenta potreban odabir partnera ili komitenta što dovodi do toga da u 4D Wand-u postoji nekoliko, točnije 3 tabele partnera tj. komitenata.

 

***Izdvojeno: u 4D Wand-u, kao i u modulu Upute 4D Wand-a, jednoznačno i jednakovrijedno egzistiraju pojmovi komitent i partner.

Tabela s imenikom (Adresar)

Tabela s dokumentima

Izborna tabela

Tabela s imenikom (Adresar) poziva se iz modula Adresar odabirom ikone ili odabirom iz padajućeg izbornika Komitenti --> Tabela komitenata. Na tabeli se nalaze partneri kao i lista osoba za osvijetljenog Partnera, kao i lista telefonskih brojeva za osvijetljenu osobu. Na ovoj tabeli se ne vide dokumenti koji su vezani na komitenta (za više informacija kliknite na sliku).

Tabela s dokumentima poziva se iz nekog od aktivnih modula (Veleprodaja, Maloprodaja, Financijsko knjigovodstvo...) odabirom ikone ili pozivom iz padajućeg izbornika Registri --> Komitenti. Na njoj se nalaze tabela komitenata i tabela dokumenata. Za svakog komitenta je moguće odabrati između pet podtabela s dokumentima: ulazne fakture, izlazne fakture, primke, otpremnice, svi dokumenti; i dvije dodatne telefonski imenik i napomena (za više informacija kliknite na sliku).

Izborna tabela komitenata poziva se iz modula ili forme za koje je potrebno samo odabrati komitenta. Npr. prilikom ispisa, unosa financijskog dnevnika, izbora korisnika blagajničke temeljnice i sl. (za više informacija kliknite na sliku).
 


*** Napomena - upute se mogu razlikovati u slikama i tekstu od sadržaja koji se nalazi na vašem računalu, ovisno o inačici 4D Wanda koju trenutno koristite. Posljedica je to stalnog razvoja i nadogradnje 4D Wanda, a koji iz objektivnih razloga dinamikom ne prati i nadogradnja modula Upute. Posebno se to odnosi na zamjenu službene valute RH kuna (kn) u euro (€) i njen prikaz u uputama.