4D WAND INFO

Br: 558, 09.12.2022.
 

Povratak na listu

EURO X - PRELAZIMO NA EURO! - 4D WAND PROGRAM VJERNOSTI

Korisnici 4D Wanda koji koriste 4D Wand Program vjernosti (više o 4D Wand Programu vjernosti potražite na ovoj poveznici) trebaju u procesu tranzicije na euro o tome posebno voditi računa, kako se ne bi doveli u situaciju neispravnih izračuna bodova i nerealno ostvarenih vrijednosti. Primjera radi, ovisno o mehanizmu koji se koristi, moguće je da kupac kroz program vjernosti stekne vrijednost od 1.000 kn ali se zbog prelaska na euro ta vrijednost, zbog zanemarivanja obaveze provjere nakon konverzije, pretvori u 1.000 €?!

Naime, izračun bodova i prethodno ostvarenih pogodnosti neće se konvertirati automatski već isključivo na zahtjev korisnika.

Nakon otvaranja 2023. godine, prilikom čega će se izvršiti generalna konverzija u euro, potrebno je startati 4D Program vjernosti i na tabeli Korisnici programa vjernosti pozvati padajući izbornik Konverzija 2023. --> Konverzija programa vjernosti u eure (slika dolje, izbornik je vidljiv samo u 2023. godini).

Obratite pažnju na poruku i upozorenje o završetku svih obrada u 2022.!

Važno je naglasiti da proces svakako treba pozvati prije odobravanja izlaznih dokumenata u 2023. godini. Maksimalno smo se potrudili da smanjimo mogućnost grešaka pa smo u slučaju da je nastupila 2023. onemogućili pokušaj rada programa vjernosti uz poruku da još niste konvertirali program vjernosti, kao i pokušaj da program vjernosti pokušate odraditi u 2022. iako je nastupila 2023. uz poruku da je konverzija već napravljena.

VAŽNO!!! – svakako NAKON konverzije provjerite Parametre programa vjernosti i uskladite ih s vašim željama. Do parametara se dolazi pozivom s glavnog izbornika 4D Wanda Program vjernosti --> Osobe --> Parametri programa vjernosti.

 

Sve navedeno možete bez opasnosti za prave podatke probati ako otvorite Demo tvrtku (sukladno 4D Wand Info-u Br.540), u njoj otvorite 2023. godinu i probate sve ostalo, uključujući i rad 4D Wand Programa vjernosti.


*** Napomena - upute se mogu razlikovati u slikama i tekstu od sadržaja koji se nalazi na vašem računalu, ovisno o inačici 4D Wanda koju trenutno koristite. Posljedica je to stalnog razvoja i nadogradnje 4D Wanda, a koji iz objektivnih razloga dinamikom ne prati i nadogradnja modula Upute. Posebno se to odnosi na zamjenu službene valute RH kuna (kn) u euro (€) i njen prikaz u uputama.