Tarifne grupe

Za pregled tabele Tarifnih grupa trebate pozvati jedan od modula: Veleprodaja, Maloprodaja, Financijsko knjigovodstvo, Servis ili Carinsko poslovanje. Ulaskom u jedan od njih u padajućem izborniku Registri odaberite izbornu liniju Tarifne grupe. Pritiskom na ovu izbornu liniju program otvara tabelu Tarifne grupe.

S programom dolazi unaprijed definirano onoliko tarifnih grupa koliko je zakonom predviđeno, uključujući i stare koje nisu više u uporabi. One su tu zbog prošlih godina i moraju ostati. Pošto su tarifne grupe bitne za izračune i prožimaju skoro cijeli 4D Wand, definiranje je isključivo u nadležnosti 4D pa su stoga tipke Unos, Izmjena i Brisanje neaktivne.
 

Tabelu Tarifne grupe možete pretraživati po nazivu i po šifri. S desne strane tabele nalaze se kartice Po šifri i Po nazivu čime se mijenja redoslijed prikaza Tarifnih grupa. Prilikom pretraživanja odaberite uvijete istog. Za brzo pronalaženje sloga u registru koristite lokator.

Napomene

Promjena poreznih stopa (4D Wand Info 002)


*** Napomena - upute se mogu razlikovati u slikama i tekstu od sadržaja koji se nalazi na vašem računalu, ovisno o inačici 4D Wanda koju trenutno koristite. Posljedica je to stalnog razvoja i nadogradnje 4D Wanda, a koji iz objektivnih razloga dinamikom ne prati i nadogradnja modula Upute. Posebno se to odnosi na zamjenu službene valute RH kuna (kn) u euro (€) i njen prikaz u uputama.