Dodatni rabati

Kako obračunati dodatni rabat?

Razlika između rabata i dodatnog rabata je u tome što se dodatni rabat obračunava na već postojeći rabat.
U 4D Wandu postoje tri načina kako obračunati dodatni rabat.

Cassa-sconto
 To je poznata i općeprihvaćena metoda kada se želi stimulirati kupac dodatnim rabatom.
Razlika između statistike nad robama i uslugama i statistika u financijskom evidentira se knjižnim odobrenjima upravo za cassa-sconto pa se zna i otkuda razlika u robnom i financijskom dolazi.

Davanje dodatnog rabata na svaku stavku
 Na svaki kreirani dokument na kojem želite dati dodatni rabat učinite to kroz stavke roba i upišite akciju u napomeni. Taj rabat će se evidentirati i na stavkama, a to znači da na postojećih 5% rabata dodajete 5% dodatnog rabata i ukupno će se na stavkama vidjeti 9,75. Ali u napomeni će pisati da je već uračunat dodatni rabat od 5%. U ovom slučaju statistike su idealne.

Iskazivanje rabata u jednom iznosu
 Ako želite iskazati rabat u jednom iznosu, jedna od mogućnosti je, unos usluge rabata sa količinom u minus. Na taj način ćete postići identičan efekt kao i u slučaju casse-sconto. Statistike će se razlikovati, ali ćete uvijek znati koliko ste dali takve usluge (rabata) u minus.

Napomene

Na dodavanje dodatnog rabata u postotku i iznosu dodan opis rabata (4.0.11)(4D Wand Info 087)


*** Napomena - upute se mogu razlikovati u slikama i tekstu od sadržaja koji se nalazi na vašem računalu, ovisno o inačici 4D Wanda koju trenutno koristite. Posljedica je to stalnog razvoja i nadogradnje 4D Wanda, a koji iz objektivnih razloga dinamikom ne prati i nadogradnja modula Upute. Posebno se to odnosi na zamjenu službene valute RH kuna (kn) u euro (€) i njen prikaz u uputama.