Način plaćanja

Tabelu načina plaćanja ažurirate pozivanjem jednog od modula Maloprodaja, Veleprodaja, Financijsko knjigovodstvo. U padajućem Izborniku Registri ovih modula pozivate opciju Načini plaćanja po dokumentima. Odabirom izborne linije program otvara tabelu Način plaćanja.

Tipke za ažuriranje ove tabele Unos, Izmjena, Brisanje nalaze se u donjem lijevom kutu ove tabele. Pritiskom na tipku Unos program otvara formu za definiranje novog načina plaćanja. Forma se sastoji od sljedećih polja koje se trebaju popuniti:

Šifra sredstva plaćanja: U ovo polje generira se šifra novog načina plaćanja. Šifra može biti brojčana, slovna ili kombinacija brojeva i slova te može imati pet karaktera.

Opis sredstva plaćanja: U ovo polje upisujete naziv sredstva plaćanja ili njegov opis.

Šifra partnera za knjiženje: U ovo polje možete unijeti šifru partnera za knjiženje.

Maloprodaja - krajnja potrošnja: Ako se način plaćanja koristi u maloprodaji onda u polje treba staviti oznaku.

Faktor sredstva plaćanja: U ovo polje upisujete faktor sredstva plaćanja.

Rabat za sredstvo plaćanja: U ovo polje upisujete rabat koji odobravate na ovo sredstvo plaćanja.

Sredstvo plaćanja u maloprodaji: U ovo polje upisujete šifru vrste sredstva plaćanja koju sredstvo ima za maloprodajnu kasu.

Sredstvo plaćanja za web dućan: U ovo polje stavljate oznaku ako se sredstvo plaćanja koristi za web dućan.

Kolona za KPI: Gotovina, Žiro račun, U naravi

Oznaka sredstva plaćanja za fiskalizaciju: C (Čekovi banaka), K (Kreditna kartica), G (Gotovina), O (Ostalo), T (Transakcijski račun).

Dospijeće Kartičara: Broj dana u kojem kartičar dostavlja sredstva

Postotak provizije: Postotak provizije kartičara

Faktor programa vjernosti:

Kada su popunjena željena polja pritiskom na tipku OK uneseni podaci se prihvaćaju i prepisuju u tabelu Načini plaćanja.

S desne strane tabele nalaze se kartice Po šifri i Po nazivu čime se mijenja redoslijed prikaza načina plaćanja. Prilikom pretraživanja odaberite uvijete istog. Za brzo pronalaženje sloga u registru koristite lokator.


*** Napomena - upute se mogu razlikovati u slikama i tekstu od sadržaja koji se nalazi na vašem računalu, ovisno o inačici 4D Wanda koju trenutno koristite. Posljedica je to stalnog razvoja i nadogradnje 4D Wanda, a koji iz objektivnih razloga dinamikom ne prati i nadogradnja modula Upute. Posebno se to odnosi na zamjenu službene valute RH kuna (kn) u euro (€) i njen prikaz u uputama.