Način otpreme

Tabelu Načina otpreme ažurirate pozivanjem jednog od modula Maloprodaja, Veleprodaja, Carinsko poslovanje. U padajućem izborniku Registri ovih modula pozivate opciju Načini otpreme. Pritiskom na nju program otvara tabelu Načini otpreme.

Tipke za ažuriranje ove tabele Unos, Izmjena, Brisanje nalaze se u donjem lijevom kutu ove tabele. Pritiskom na tipku Unos program otvara formu za definiranje novog načina otpreme. Forma se sastoji od sljedećih polja koja se prema potrebi popunjavaju:

Način otpreme: U ovo polje upisujete šifru načina otpreme. Oba može biti bilo koji dvoznamenkasti broj.

Naziv: U ovo polje upisujete opisno način otprme (npr. Osobno, City express, HP, DHL, ...).

Opis: Koristi se za slučajeve kada je potreban detaljniji opis načina otpreme.

Dodatni rabat: U ovo polje se upisuje dodatni rabat za odabrani način otpreme.

Način otpreme za web dućan: Ako ćete odabrani način dostave koristiti za web shop.

Kada su sva polja popunjena pritiskom na tipku OK uneseni podaci se prihvaćaju i prepisuju u tabelu načina otpreme.

S desne strane tabele nalaze se kartice Po šifri i Po nazivu čime se mijenja redoslijed prikaza tabele Načini otpreme. Prilikom pretraživanja odaberite uvijete istog. Za brzo pronalaženje sloga u registru koristite lokator.


*** Napomena - upute se mogu razlikovati u slikama i tekstu od sadržaja koji se nalazi na vašem računalu, ovisno o inačici 4D Wanda koju trenutno koristite. Posljedica je to stalnog razvoja i nadogradnje 4D Wanda, a koji iz objektivnih razloga dinamikom ne prati i nadogradnja modula Upute. Posebno se to odnosi na zamjenu službene valute RH kuna (kn) u euro (€) i njen prikaz u uputama.