Grupe poslovnih partnera

Registar kao i tabela Grupe partnera je karakteristična po tome da možete kreirati grupe po vašim željama i njima pridružiti one poslovne partnere za koje smatrate da toj grupi pripadaju. Kasnije, pripadnost nekoj grupi možete koristiti kod ispisa i sortiranja raznih izvještaja. Primjera radi, odabir Grupe partnera nalazi se na svim izvještajima o prodaji i nabavi robe pa hipotetski možete dobiti informaciju o "prodaji brašna hotelskim tvrtkama". Pretpostavka za to je da ste sve partnere koji su hotelske tvrtke stavili u Grupu partnera Hoteli.
Naša tvrtka koristi Grupe partnera iz praktičnih i organizacijskih razloga. Stoga smo otvorili grupu 4D Wand korisnici i u nju smo stavili sve korisnike 4D Wand-a. Isto tako smo otvorili i grupu Potencijalni korisnici gdje smo stavili sve potencijalne korisnike. U trenutku kada netko od potencijalnih korisnika kupi 4D Wand premjestimo ga u grupu 4D Wand korisnici. Kada nas netko napusti (rijetko ali se dešava) prebacimo ga u grupu Bivši korisnici.

Do tabela Grupe partnera može se doći s više mjesta u programu:

Osnovni način, ulaskom u modul Adresar i iz padajućeg izbornika Registri odaberite izbornu liniju Grupa komitenata.

Ulaskom u modul Adresar prvo pozovite Tabelu komitenata iz padajućeg izbornika Komitenti ili ju pozivate pritiskom na tipku .

Kada ste otvorili Tabelu komitenata pritiskom na tipku Filter po grupi partnera program omogući odabir u Grupe poslovnih partnera. Klikom na strelicu prema dolje, otvara se registar grupa. Ponovnim klikom na aktivnu ikonu gasi se filter što omogućava prikaz svih partnera iz tabele komitenata.

Ako tabelu Grupe poslovnih partnera želite ažurirati iz jednog od knjigovodstvenih modula, onda trebate ući u jedan od njih i pozvati Tabelu partnera iz padajućeg izbornika Registri ili pritiskom na tipku koja se nalazi na statusnoj liniji. Kada ste otvorili Tabelu partnera odaberite tipku ispis . Program otvara formu na kojoj se odabiru uvjeti izvještaja. Jedan od njih je i Grupa partnera. Pritisnite tipku sa strelicom prema dolje (koja se nalazi pored polja Grupe) i program će otvoriti tabelu Grupe poslovnih partnera koju možete i na ovom mjestu ažurirati.

Tipke za ažuriranje, Unos, Izmjena, Brisanje, nalaze se u donjem lijevom kutu ove tabele. Pritiskom na tipku Unos program otvara formu koju je potrebno popuniti. Forma se sastoji od sljedećih polja:

Šifra: U ovo polje upisujte šifru grupe.

Naziv grupe: U ovo polje upisujete naziv grupe.

Pritiskom na tipku OK podaci sa forme se prihvaćaju i nova grupa se prepisuje u tabeli Grupa poslovnih partnera.

S desne strane tabele nalaze se kartice Po šifri i Po nazivu čime se mijenja redoslijed prikaza tabele Grupa poslovnih partnera. Prilikom pretraživanja odaberite uvijete istog. Za brzo pronalaženje sloga u registru koristite lokator.


*** Napomena - upute se mogu razlikovati u slikama i tekstu od sadržaja koji se nalazi na vašem računalu, ovisno o inačici 4D Wanda koju trenutno koristite. Posljedica je to stalnog razvoja i nadogradnje 4D Wanda, a koji iz objektivnih razloga dinamikom ne prati i nadogradnja modula Upute. Posebno se to odnosi na zamjenu službene valute RH kuna (kn) u euro (€) i njen prikaz u uputama.