POS blagajna

Pitanja:

Zanima me da li postoji mogućnost da se na POS računu ispisuje dodatni tekst tj. napomena za pojedinu stavku tj. artikal?

Trenutno je na ispisu računa navedeno puno ime i prezime prodavača, htjeli bi isto zamijeniti sa brojem (npr. ID korisnika unutar Wanda).

Odgovori:

Zanima me da li postoji mogućnost da se na POS računu ispisuje dodatni tekst tj. napomena za pojedinu stavku tj. artikal?

Naravno da može. Preduvjet za ispis je da u bazi artikala/roba na samom artiklu u napomenu upišete željeni tekst. Kako bi se tekst prikazivao potrebno je s glavnog izbornika POS blagajne pozvati ikonu Podaci o korisniku (1.) i na kartici Printer (2.) uključiti kvačicu na polju Ispis napomene artikla na računima.

Trenutno je na ispisu računa navedeno puno ime i prezime prodavača, htjeli bi isto zamijeniti s brojem (npr. ID korisnika unutar Wanda).

Što se tiče 4D POS-a, na jednostavan način možete odrediti koji podatak će se prikazati na računu. Dovoljno je u Podaci o korisniku --> kartica Ispis 2 odabrati jednu od ponuđenih opcija (vidi sliku).

Isto podešavanje možete odraditi i u "velikom" 4D Wandu odabirom s glavnog izbornika 4D Wanda Parametri programa --> Preglednik, virmani i fontovi --> Odaberete karticu Prikaz i jednu od ponuđenih opcija (vidi sliku).


*** Napomena - upute se mogu razlikovati u slikama i tekstu od sadržaja koji se nalazi na vašem računalu, ovisno o inačici 4D Wanda koju trenutno koristite. Posljedica je to stalnog razvoja i nadogradnje 4D Wanda, a koji iz objektivnih razloga dinamikom ne prati i nadogradnja modula Upute. Posebno se to odnosi na zamjenu službene valute RH kuna (kn) u euro (€) i njen prikaz u uputama.