4D WAND INFO

Br: 484, 16.01.2020.
 

Povratak na listu

4D POS – RAČUN NA ČEKANJU

Kao pouzdan i brz modul 4D Wanda, 4D POS blagajne uspješno rade na tisućama prodajnih mjesta. U kontaktu s korisnicima, pomno osluškujući njihove želje pa i primjedbe, svjesni činjenice da iste proizilaze iz svakodnevnog operativnog rada, primijetili smo da često ističu svakodnevne situacije kada se kupac, prije samog plaćanja, sjeti da je nešto bitno zaboravio kupiti pa se vraća po to… Posljedično, stvara se gužva, povećava se nelagoda drugih kupaca dok čekaju… itd. Da bi u takvim situacijama blagajnik mogao nastaviti rad mora obrisati već unesene stavke, i kada se kupac vrati ponovo ih unositi.
Kako bi tome doskočili osmislili smo Račun na čekanju i dodali ga na prozor POS blagajne kao tipku Račun na čekanju (F10).

Princip je jednostavan, pouzdan, učinkovit i operativno brz, zahvaljujući tome što se sve pamti u memoriji računala.
Dakle, unosite stavke na račun kao da ćete izdati normalan račun. Nakon što kupac izrazi želju da će još nešto kupiti, ili pogledati pa odlučiti… umjesto F9 aktivirate tipku Račun na čekanju (F10) . Otvara se forma u koju možete upisati neku odrednicu kako bi kasnije jednostavnije pronašli taj račun (Pero, brko, mali plavi, Ivan… što god) ili jednostavno još jednom aktivirati tipku F10 koja će taj račun označiti umjesto imena kao Račun na čekanju br.1. Nakon poruke i potvrde da će se račun zapamtiti, možete odmah nastaviti kreirati račun za drugog kupca.

Kada se kupac ponovo vrati na blagajnu dovoljno je aktivirati tipku Račun na čekanju (F10). Otvorit će se forma Pregled zapamćenih POS računa na kojoj je vidljiv naziv koji ste dodijelili računu te datum i vrijeme njegova nastanka, a što olakšava pretragu i odabir računa kojeg želite ponovo učitati (napominjemo da standardnim načinom povuci - ispusti možete mijenjati raspored kolona).

S tabele odaberete željeni račun i pritiskom na tipku Vrati osvijetljeni račun , ili jednostavno ponovnim pritiskom tipke F10 , sve stavke spremljenog računa učitat će se u novi.

Naravno, na postojeće stavke možete dodati nove ili brisati stare te u konačnici dovršiti račun s tipkom Obrada (F9).
Broj računa na čekanju nije ograničen. Isti su spremljeni u memoriju i resetiraju se tj. brišu iz memorije potpunim izlaskom iz 4D POS blagajne.

Još jednom napominjemo. Ako izađete iz 4D POS blagajne tj. ugasite aplikaciju, privremeno spremljeni računi, za razliku od „normalnih“ računa, bit će nepovratno izgubljeni.


*** Napomena - upute se mogu razlikovati u slikama i tekstu od sadržaja koji se nalazi na vašem računalu, ovisno o inačici 4D Wanda koju trenutno koristite. Posljedica je to stalnog razvoja i nadogradnje 4D Wanda, a koji iz objektivnih razloga dinamikom ne prati i nadogradnja modula Upute. Posebno se to odnosi na zamjenu službene valute RH kuna (kn) u euro (€) i njen prikaz u uputama.