4D Wand Info

Br. 40, 02.11.2001.

Povratak na listu


Plaće: Dodano mjesto troška na obračun. Moguće napraviti obračun samo za 1 mjesto troška.


 

Na formu Obračuna plaća, dodali smo polje za Mjesto troška tako da je moguće napraviti obračun samo za jedno mjesto troška (Ukoliko imate poslovnice u raznim gradovima i plaće isplaćujete po npr. gradovima. Jedan dan uplaćujete doprinose za djelatnike jednog grada, nakon par dana doprinose drugog grada, te iz tog razloga printate virmane odvojeno.). Dovoljno je kliknuti na strelicu prema dolje i izabrati mjesto troška (U ovom slučaju mjesta troška označavaju različite npr. gradove). Ako ostavite polje prazno obračun će se izvršiti za sva mjesta troška. Ovo ne treba mješati sa knjiženjem po mjestu troška, koje je automatsko. Polje je dodano da bi se mogao napraviti obračun SAMO za jedno mjesto troška (djelatnike koje npr. rade u istom gradu), radi, različite isplate plaća po mjestima troška ili nekog drugog razloga. Shodno tome, na ekranu obračuna su prikazani samo djelatnici za odabrano mjesto troška.

Na radnoj traci smo dodali novu tipku kojom možete isključiti filter i prikazati sve djelatnike (bez obzira na mjesto troška). Još jednom napominjemo da se obračun za jedno mjesto troška vrši samo ukoliko je to zaista nepohodno.

Uz ostale ispise u izvještajima moguće je dobiti ispis Rekapitulacija plaća za sva mjesta troška koja se poziva kada nam treba rekapitulacija za sve obračune po pojedinim mjestima troška.

S tabele Kartica napravljen ispis kartice artikla za bilo koje skladište

Karticu artikla je moguće pozvati sa tabele stavki bilo kojeg dokumenta, kao i sa tabele artikala kada je otvorena iz glavog menija (jabuke). Na ekranu kartice smo proširili mogućnosti ispisa kartice pojedinog artikla, omogućivši da se prije samog ispisa odabere skladište za koje želite ispis. Klikom na strelicu prema dolje (u zaokruženom polju) otvara se popis postojećih skladišta iz kojeg vršite izbor. Na taj je način, pozivom ispisa kartice, moguće ispisati karticu bilo kojeg artikla na bilo kojem skladištu. Time je izbjegnut povratak na glavni izbornik, mjenjanje organizacijske jedinice pa ponovno pozivanje ispisa kartice.

Robe: Na ispisu artikala upit za Sve artikle, U upotrebi i Van upotrebe

Još jedno polje na upitu za analize i statistike koje omogućava da ispišete artikle Van uporabe, Artikle u uporabi ili (kako da sada) Sve artikle.
 

Ako želite primati 4D Wand info na e-mail adresu, javite namna 4d@4d.hr ili nazovite.
 


*** Napomena - upute se mogu razlikovati u slikama i tekstu od sadržaja koji se nalazi na vašem računalu, ovisno o inačici 4D Wanda koju trenutno koristite. Posljedica je to stalnog razvoja i nadogradnje 4D Wanda, a koji iz objektivnih razloga dinamikom ne prati i nadogradnja modula Upute. Posebno se to odnosi na zamjenu službene valute RH kuna (kn) u euro (€) i njen prikaz u uputama.