Import iz datoteke

Ovo je funkcija koja prepisuje nešto iz neke prijenosne datoteke u određenu tabelu ili dokument. Ona ovisi o tabeli u kojoj se nalazite. One se inicijalno traže u c:\4d\wand\tmp kao datoteka koja ima nastavak .trn.

Ova funkcija se koristi kod importa registara ili nekih dokumenata radi automatiziranja postupka, kako bi se olakšao prijenos podataka iz jedne tabele obrađene nekom procedurom u drugu tabelu.

Primjer: Definirali smo registar Jedinica mjera unutar jednog korisnika tj. godine. Exportirali smo registar Jedinica mjera u datoteku jm.trn. U glavnom menija WAND-a selektiramo neku drugu godinu tj.korisnika. Otvorimo registar Jedinica mjera iz jednog od modula skladišnog poslovanja. Otvorimo padajući meni Obrada i izvršimo import registra. Odaberemo jm.trn iz poddirektorija. Program će otvoriti sve one Jedinice mjera koje trenutno nisu upisane u ovom korisniku tj. godini.

Import iz Bar code readera

Ispravno:
1;3000.5
2;1000,2

Neispravno:
1;3,000.5
2;1.000,2


*** Napomena - upute se mogu razlikovati u slikama i tekstu od sadržaja koji se nalazi na vašem računalu, ovisno o inačici 4D Wanda koju trenutno koristite. Posljedica je to stalnog razvoja i nadogradnje 4D Wanda, a koji iz objektivnih razloga dinamikom ne prati i nadogradnja modula Upute. Posebno se to odnosi na zamjenu službene valute RH kuna (kn) u euro (€) i njen prikaz u uputama.